Gå til hoved-indhold Skip to page footer

Birthe Linddal Jeppesen

Født 1974 og opvokset Ørsted på Fyn.

Master i Sociologi fra University of Amsterdam 2000.
Cand. Scient. Soc i Socialvidenskab og historie fra RUC 2005.

I dag bosat i Knebel. Gift, og mor til Ferdinand på 11 år og Barbara på 8 år.

Fåreavler, passioneret haveejer og vinterbader. Hun er meget glad for hendes børn, og har derfor drevet selvstændig virksomhed, mens de var små.

Hun sætter pris på fællesskaber, naturen, gode bøger, kunst og diskussioner som gør en forskel.

Studier:
I mange år ansat på Instituttet for Fremtidsforskning.
Fra 2012-2018 selvstændig konsulent og fremtidsforsker.
Begyndte i december 2018, som Ph.d.-Studerende på RUC med et forskningsprojekt der skal undersøge, om - og hvordan man kan skabe nye fællesskaber i de danske landdistrikter.

Karriere:
Birthe er uddannet inden for sociologi og historie. Hun har arbejdet 18 år som konsulent og fremtidsforsker. Hun og er kendt som en skarp, engageret og vidende oplægsholder. En samfundskritiker som godt tør stille de svære spørgsmål og ta´lidt tæsk indimellem. Hun sætter en ære i at give folk noget at tænke over, og er god til at se de muligheder som fremtiden bringer.

Fællesskaber:
Birthe har gennem hele sin studietid arbejdet indgående med fællesskabet, og bl.a. lavet et bachelor-projekt med fokus på bofællesskaber og deres fællesskabspotentialer. Skrevet en masterafhandling om fremtidens familie, samt et historie speciale om "tilbage til naturen-bevægelser".

Også i hendes professionelle virke har fællesskaber været et gennemgående tema, hvor hun i adskillige sammenhæng har beskæftiget sig med bofællesskaber. Birthe er netop nu tilknyttet et bofællesskabsprojekt i Syddjurs, og har ofte været brugt af pressen til at sætte ord på nutidens og fremtidens fælleskaber og bofællesskaber.

Se hjemmesiden: fremtidsforskeren.dk