Gå til hoved-indhold Skip to page footer

Testamente

Er et testamente relevant?

For nogen er det oplagt - andre tænker, at det ikke er relevant for mig eller os. Men er det nu også rigtigt?

Mange kan synes, at alt det med arvens fordeling og spørgsmål om eventuelt testamente virker uoverskueligt. Derfor skubber man det foran sig og tænker, at det kan vi tage op senere.
Men får vi det gjort i tide...?
Andre spekulerer måske på, om det er dyrt at oprette et testamente - og hvad hvis vi senere fortryder eller vil have noget ændret.


IM-Senior ønsker at være din støtte!

Et testamente er relevant for mange, hvad enten du altid har været alene eller er blevet alene.
Det kan også give ro i sindet for ægtefæller at få talt disse spørgsmål igennem, mens man kan, sådan at man sammen beslutter, hvad der skal ske, når den ene ikke er her længere. 

Og så det med prisen og besværet…

Hvis du/I ønsker at Indre Mission eller Søndagsskolerne skal tilgodeses i jeres testamente, tilbyder vi at skrive testamentet uden at det koster jer noget - dog 300 kr. i retsafgift.
Har I spørgsmål eller ønsker at drøfte, hvor relevant det er i netop jeres situation, står vi også gerne til rådighed. Enhver henvendelse er naturligvis uforpligtende og vil blive behandlet med fortrolighed.
Hvis I senere ønsker at annullere eller ændre testamentet, kan det gøres meget enkelt og koster kun 300 kr. i retsafgift.

Gode grunde til at skrive et testamente:

1. Hvis du ønsker at bestemme, hvordan arven efter dig bliver fordelt, er det relevant at oprette et testamente. 

2. Det giver tryghed at vide, at der er styr på papirerne, den dag du ikke er her længere.

3. Med et testamente kan du også sikre, hvem der skal tømme din bolig, gøre dit bo op og tage sig af dit indbo.

4. Har du ikke livsarvinger, kan mange med et testamente tilgodese en organisation med et beløb, samtidig med at det også giver dine slægtsarvinger en større udbetaling (30% løsningen).

Indre Mission eller Søndagsskolerne i dit testamente

Indre Mission og Søndagsskolerne har den glæde, at mange betænker os i deres testamente. Det gælder såvel enlige som ægtepar, hvilket vi er meget taknemmelige for. Vi ville ikke kunne videreføre det missionsarbejde, som drives i dag, hvis ikke mennesker gennem årene havde betænkt arbejdet i deres testamente. 


Rådgivning og hjælp!

Henrik Kristoffersen
Fredericia
Tlf. 2820 6006
henrik.kr@indremission.dk

Ønsker I at oprette et testamente, hvori Indre Mission betænkes, tilbyder jeg at aflægge jer et besøg, hvor I fortæller om de tanker, I har gjort jer. Sammen drøfter vi jeres situation, og jeg oplyser om forhold, som I særligt bør være opmærksom på. Herefter udfærdiger jeg et udkast, som I får tilsendt til gennemsyn.
I er også velkommen til at kontakte mig, selv om I endnu ikke har besluttet jer, men måske har I nogle spørgsmål eller blot ønsker at drøfte, hvor relevant det er for jer. 

Lovgivning mm.

Bekendtgørelse af arveloven 15-6-2021.
Arvelovens tre arveklasser.

Læs mere på Indre Missions hjemmeside vedr. arv og testamente.